Licht en kleur

De kracht van licht en kleur doet leven


Lichtontwerp

Niets heeft zoveel effect op de sfeer in uw huis als het gebruik van licht. De armaturen, het soort lichtbronnen (gloeilamp, halogeen, LED), de diverse (variabele) lichtsterktes en natuurlijk de plaatsing moeten op elkaar zijn afgestemd om het juiste resultaat te bereiken.
Wij combineren de functie van licht met uw smaak en budget en ontwerpen een gedetailleerd lichtplan aan de hand van bouwtekeningen en eventueel een interieurplan.
Op dit lichtplan zijn alle lichtbronnen en schakelpunten aangegeven. Als wij in een vroeg stadium bij de bouw of verbouwing worden betrokken bent u verzekerd van een optimaal lichtresultaat en kunnen een hoop vervelende verrassingen voorkomen worden (zoals snoeren over de vloer en verkeerde of ontbrekende aansluitpunten).
Op basis van het lichtplan kunnen we u daarna helpen met het vinden van de juiste armaturen (lampen). Passend in de stijl van uw interieur of werkomgeving.
Voor bedrijven houden wij uiteraard rekening met de ARBO- en NEN-normen.

“Het belang van een goed lichtplan mag niet onderschat worden. Zonder deskundig advies hadden wij niet kunnen bedenken waar alle lichtpunten moesten komen en was het niet mogelijk geweest om alle draden onzichtbaar weg te werken. Door een uitgekiende mix van inbouwspots, up-lighters en directe verlichting is een uitstekende balans ontstaan.”

Particulier modern hoekpand Nijmegen

Kleuradvies

Een goed gekozen kleur is in harmonie met andere kleuren (van bijvoorbeeld vloeren, meubels en aangrenzende ruimtes). Bewust kiezen voor kleuren durft niet iedereen aan, uit angst om voor verkeerde kleuren te kiezen. Een juiste kleur past bij de ruimte en haar functie en bepaalt in de woon- of werkomgeving voor een groot deel de uitstraling van een interieur.
Kleur is heel persoonlijk. Iedereen heeft een eigen kleurvoorkeur. Kleur is stemmingbepalend en verbonden aan smaak, stijl, sfeer en identiteit. De kunst is om kleuren zo op elkaar af te stemmen dat er een geheel ontstaat dat bij u past.
Met kleur kunt u het mooiste van uw huis benadrukken en kunt u delen van het huis met elkaar verbinden. Kleur is voor ons een hulpmiddel om voor u een compleet ander interieur te creëren.
Het is heel belangrijk rekening te houden met de invloed van licht op kleur. Kleuren zien er bij daglicht vaak anders uit dan bij kunstmatig licht. Hoewel kleuren in het daglicht hun optimale karakter tonen, moet een interieur bij kunstmatig licht wel behaaglijk en warm overkomen.

“We hebben Delight of Living benaderd omdat we behoefte hadden om meer warmte en sfeer in ons huis te brengen. We beseften dat ons huis te flets was maar durfden het gebruik van kleur niet aan. Annette stelde voor een aantal proefkleuren op de muur aan te brengen. Zo konden we ook ervaren hoe de kleuren er ’s avonds uitzagen.”

Bibliotheek appartement Delft

armaturen lampen lichtadvies interieur kleuradvies verlichting kleurplan licht kleur

klik op de kleine afbeeldingen